1. februar 2016

Backups, ta vare på minnene...

Her kommer dagens tips til deg som bryr deg om bildene dine, dataene dine og minnene dine. For ja, bilder er minner og de stiger i verdi hver eneste dag som passerer siden øyeblikket de ble tatt. Ikke i kroner naturlig nok, men i emosjonell verdi. Alle har hørt om de som mister alt de eier og har i brann eller tyveri. Ikke la det bli deg!

Jeg har lenge sikkerhetskopiert alle min data. Og lenge har jeg holdt på med systemer som tar kopier på natta over på harddisker som jeg har flere av, en er på jobb og en er hjemme, disse bytter jeg jevnlig (jaaaada, særlig at jeg husker det alltid). Kona tar bilder på sin telefon, og dette må passes på at man får en kopi av, jeg har en telefon som må kopieres. Vi har et kamera som er i bruk i familien, dette må tømmes iblant og legges inn i det samme systemet. Alltid har det eksistert en liten tvil, fungerer systemet som jeg selv har satt opp? Har jeg tatt vare på alle bilder, videoer? Er det noe som faller mellom to stoler?

Litt av problemet har alltid vært lagringskapasitet. For bilder tar mer og mer plass, dess bedre kameraene i telefonen våre blir jo større bli filene. Harddisker er jo i dag blitt veldig billig, men samtidig er det blitt langt vanligere med nettbooks som kun har en liten SSD disk, så da blir det nødvendig med eksterne disker, kabler, rot og igjen...system.

Så, til dagens tips. Jottacloud.com. For kun 59,- pr måned, eller 590,- for et helt år så får du så mye lagringsplass du noensinne kommer til å trenge. Om du ønsker kan du prøve et gratismedlemskap og få 5GB gratis. Laste ned appen til telefonen din å se bildene og videoene bli lastet opp i skyen for sikker lagring. Jeg har nå dette systemet for alle mine datamaskiner og telefoner, og det fungerer nydelig! Til å har jeg lastet opp 2,5 terrabyte (!) med data, og det har ikke tatt meg nevneverdig lang tid. Om du er bruker av Dropbox i dag og er (som meg) avhengig av en synkronisert mappe med filer på flere datamaskiner, så har denne løsningen akkurat det samme. Bare veldig mye billigere enn Dropbox.

Hvor lang tid opplastingen tar er avhengig av din bredbåndslinje, for hos Jottacloud er kapasiteten stor. En annen positiv greie er at Jottacloud er et norsk firma, serverne ligger (såvidt jeg vet) i Norge og er dermed beskyttet av norske lover og regler som fortsatt er ganske bra m.h.t. personvern og datasikkerhet.

Om du er lei av å lure på hvor dataene dine ligger, prøv det. Ta vare på minnene!

Anders

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar