8. januar 2016

Personlige prosjekter gir kreativ utvikling

I en kreativ bedrift er det helt fullstendig ødeleggende for kreativiteten å bare la kundene styre showet hele tiden. Selv om høsten min har vært utrolig moro, og jeg har fått vært heldig å fotografert mange herlige mennesker og prosjekter, så har jeg også merket at jeg savnet litt det å bare ha det moro med kameraet. Jeg savnet det å skape noe bare for meg selv. Så det skal jeg prøve å få med meg i år i større og mindre grad. Noe ønsker jeg å dele, andre ting ikke...eller, jeg blir sikkert å dele alt. Bare ikke med en gang...

Så hva er et personlig prosjekt? Vel, det kommer jo ann på hvem du er! Ellers ville det ikke vært personlig. For meg er det viktigste med en slik greie at det er selvutviklende, at det får hodet ditt til å tenke, til å fundere og spire på ideér og på finurlige ting du kan gjøre. Kreativitet avler kreativitet, og nettopp derfor er det så viktig å skape noe. Hver eneste dag!

Det trenger ikke å være noe stort. Det kan være noe så enkelt som "Skriv, Stryk, Skap" prosjektet mitt som jeg startet året med, det kan være å skrive et dikt på tre linjer hver morgen, eller du kan tegne en tegning. Fotografer sånn som meg vil gjerne skape med kameraet, så derfor er det nærliggende å ta bilder. Hver dag! Finn på noe nytt hver gang du plukker opp kameraet.

For å klare slike ting er det nesten alltid nødvendig å sette seg mål. Jeg har en stygg tendens til å sette meg mål som strekker seg for langt fram, og dette har jeg som du snart får vite ikke lært av, men årsprosjekter er ikke for alle. Du kan gjøre ukesprosjekter, torsdagsprosjekter, månedsprosjekter, eller om du har en fridag kan du gjøre dagsprosjekter. Her er noen forslag på hva du kan finne på..

  • Ukesprosjekt
    • Mandag: Biler
    • Tirsdag: Barn i lek (noen du kjenner...ikke oppsøk nærmeste barnehage å knips ;) )
    • Onsdag: Blomster, nærbilde
    • Torsdag: Portrett
    • Fredag: Svart/Hvitt, tema: kontrast
  • Familie, fotografer hele familien på en måned
  • 52/52 Ett bilde hver uke ett helt år, nytt tema hver uke?
    • S/V, kontrast, sinne, kjærlighet, farger, form osv.
  • Kalender for neste år, ta et bilde hver måned med tema fra den måneden (vinter, vår, 17mai, høst, påske, jul o.l.) Lag kalender året etter (julegave?)
....og så videre. Bruk fantasien. Vær kreativ. Skap noe!



Jeg klarer som sagt ikke å holde meg til små prosjekter. Jeg har flere ganger feilet på årsprosjekter, men denne gangen vil jeg seire! Jeg vil! Jeg har ikke holdt på med dette første prosjektet særlig lenge. Akkurat i skrivende øyeblikk har jeg bare produsert 6 bilder i dette året, men så er det også bare 6. januar. I morgen skal jeg få til et til. Jeg må bare bli flinkere til å spørre folk. Om du har lyst til å følge med på mitt prosjekt så er det @365Ansikter på instagram. 

Om du skaper noe så vil jeg gjerne se hva det er. Legg igjen en kommentar her eller der, eller send meg en melding på en eller annen sosial plattform :) 

Anders



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar